sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Broileri kera brien salaattipedillä



Broileri-vuohenjuustoyhdistelmä on tunnetusti loistava, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla lempeää brietä kanan kaveriksi. Brie usein tungetaan broilerin rintafileen sisään leikattuun taskuun, mutta koska olen laiska keittiössä, ohitin tämän vaiheen ja lätkäisin pari brie-viipatetta paistetun rinnan päälle.

Tarvitaan:

Broilerin rintafileitä 1/ruokailija
Brietä pari viipaletta joka fileelle
Suolaa
Herbes de Provence-mausteseosta tai tuoreita yrttejä maun mukaan
Öljyn ja voin seos paistamiseen

Pediksi:
Jääsalaattia, miniluumutomaatteja, kurkkua tai mitä nyt mieleen tulee
kastikkeeksi loraus balsamicoa.


Paistetaan ja maustetaan broileri pannulla melkein kypsäksi, asetellaan juustoviipaleet päälle. Juuston kuoren voi leikata pois, mutta minä pidän siitä, joten annoin sen olla. Nostetaan uuniin reiluun kahteen sataan asteeseen ja annetaan olla kunnes juusto on sulaa ja ehkäpä jo kupliikin. Tehdään sillä välin salaattipeti lautaselle ja nostetaan juustoinen file suoraan uunista päälle.

Ei kommentteja: