maanantai 12. marraskuuta 2007

Maailman paras pannari

Pelti uuniin ja muutaman minuutin kuluttua uuniin laittamisesta ilmassa leijuu vaniljan ja - öhöm - pienessä määrässä rasvaa paistuvan taikinan tuoksu, joka lupaa paljon. Eikä petä lupauksiaan, tämä oli aivan nimensä veroista... Ei tarvitse välttämättä edes hilloa. (Alkuperäisessä ohjeessa oli 1.5 dl sokeria, jätin sen kokonaan pois, koska muuten pannarista tulee kovin makeaa.)


Uunipellillinen:
8 dl maitoa
2 munaa
100 g sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Sekoitetaan maitoon muut aineet, vatkataan vähän ja annetaan turvota varttitunnista puoleen tuntiin. Paistetaan 225 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea.

Taikina mukavasti kuplii ja kihisee kaikessa tuossa rasvassa, mmm. Jos tahtoo olla niuho, niin rasvan määrää voinee vähentää vaikkapa puoleen, sen verran runsaasti sitä tuolla pellillä näytti olevan. Taikinaakin on aika reilusti, joten tästä tulee paksuhko pannari, ohuesta tykkäävien kannattaa pienentää ohjetta jonkin verran. Ja kannattaa tarkastaa että uuni on vaaterissa...


Ohje lainattu kotikokki.netistä.

5 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Tuo voin määrä on kunnioitettava! Mutta taattuvarmasti hyvää. Ja varmaan kannatta tarkistaa, että suupieletkin on vaaterissa. ;)

Annikki kirjoitti...

Juu, kokeiltu on.

Oli hyvää!

Anonyymi kirjoitti...

Hei
Pannari on kyllä herkkua! Miun pitiki järjestää jo maanantaina heti Ilosaarirockin jälkimainingeissa kaveriporukalle pannarikestit, mutta nyt ne jäivät tulevalle viikonlopulle kiireiden vuoksi :)
Linkitin tämän blogin omaani ja miut saa kanssa halutessaan linkittää.

Anonyymi kirjoitti...

Juu, tuolla ohjeella varmaan saa lisätä hilloa aikas paljon... Ohjeesta puuttuu sokeri... =)

Anonyymi kirjoitti...

I enjoy what you guys are usually up too. Such clever work and reporting!

Keep up the great works guys I've you guys to blogroll.

Feel free to visit my weblog containers