keskiviikko 14. marraskuuta 2007

yaki soba

paistetut nuudelit



2:lle
110 g nuudeleita
2 rkl yaki soba -kastiketta*
1 pieni kuorittu sipuli puolikuun muotoisina viipaleina
4 kevätsipulia n. 2,5 cm paloina
runsas kourallinen pavunituja
15 keitettyä katkarapua
2 rkl kasvisöljyä
1 luuton ja nahaton kananrinta suikaloituna
½ punainen paprika kuutioina
½ vihreä paprika kuutioina
2 vatkattua munaa

(tarjoiluun: garia, ½ tl paahdettuja seesaminsiemeniä)


Keitä nuudelit runsaassa vedessä 2-3 minuuttia, valuta nuudelit ja jäähdytä ne huuhtelemalla kylmällä vedellä. Pane yakisoba-kastike, sipuli, kevätsipuli, pavunidut ja katkaravut suureen kulhoon ja sekoita joukkoon valutetut nuudelit.

Kuumenna wokkipannu miltei savuavan kuumaksi. Lisää öljy, kanasuikaleet ja paprikat ja pikapaista kypsäksi (n. 2 min). Lisää nuudelit ja loput vihannekset wokkiin ja pikapaista 3 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat lämmenneet. Lisää joukkoon vatkatut munat ja wokkaa kunnes munat ovat hieman kypsyneet.

Tarjoile.

--

* yaki soba -kastike:

1 dl vaaleaa soijakastiketta
2 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl tummaa soijakastiketta

Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä heti ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä. (Valmis kastike säilyy jääkaapissa muutamia viikkoja.)


--
Lähde: Wagamama

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, hyvältä maistuu! Jätin kyllä kastikkeen tekemättä ja laitoin vain vaaleaa soijaa ja kalakastiketta, kun olin niin nälkäinen, etten jaksanut mitään ylimääräistä säätää.

Annikki kirjoitti...

Ole hyvä,

itsekin laitoin sen kastikkeen viimeksi tyynesti vain mikroon, että se hieman kuumeni ja sokeri liukeni. Hyvää tuli silti.