perjantai 18. tammikuuta 2008

Sieni-vuohenjuustokeitto ja pekonipatongit



Pekonipatongit (8 kpl)
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
jauhoja (vehnä-, hiivaleipä-, mitä vain)
suolaa, sokeria ja 0,5 dl öljyä
paketti pekonia

Tehdään tavallinen leipätaikinan tapainen: Kulhoon lämmin vesi ja hiiva, lisätään mausteet ja vaivataan joukkoon jauhot ja viimeisenä öljy, kunnes taikina on sopivan kiinteää ja irtoaa kulhon reunoista. Kohotetaan ½-1 h, jaetaan taikina 8 osaan.

Muokataan pitkulaisia litteitä patongin aihioita, laitetaan pekoni pitkittäin taikinalätyn päälle ja kääritään sivuilta kiinni niin, että pekoni jää patongin sisään. Leikataan patonkiin saksilla lovia (miltei pohjaan asti, jotta jää kääntövaraa) tasaisin välein (pari, kolme sormenmittaa). Taitetaan joka toinen toisissaan kiinni oleva siivu vasemmalle ja joka toinen oikealle (ks. kuva alhaalla). Näin patonkiin tulee nätti lehtikuvio, ja pekoni pääsee kauniisti ruskistumaan. Paistetaan 200-225 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes patongit ovat kauniin kullanruskeita ja pekoni paistunutta.

(Kääritään liinaan odottamaan)


Sieni-vuohenjuustokeitto
(4:lle)
n. 400 g herkkusieniä
1 dl valkoviiniä (tai hieman sitruunamehua)
150 g pehmeää vuohenmaitojuustoa
1½ l kasvislientä
mustapippuria
ruohosipulia


1. Viipaloi sienet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet kauniin ruskeiksi. Mausta mustapippurilla.
2. Lisää valkoviini pannulle.
3. Kuumenna kasvisliemi ja sulata joukkoon vuohenmaitojuusto.
4. Lisää keittoon sienet ja kypsennä 5 minuuttia.
5. Hienonna ruohosipuli ja lisää se keittoon.

Tarjoile pekonipatongin kanssa.





--

Lähteet:
Sienikeitto: Kotivinkki 1/2008
Pekonipangit: Ostin niitä aina Japanissa lähileipomosta ja kokeilin nyt vain tehdä samanlaisia.

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Pekonipatongit ovat vinkeän näköisiä :-)

Annikki kirjoitti...

on ne aika hyviäkin :D

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää ihanalle..Toivottavasti jaksat päivitellä tätäkin blogia. Musta on kiva katsella, mitä ihmiset kokkailevat :)

Annikki kirjoitti...

kyllä minä aina silloin, kun laitan jotain kuvaamisen arvoista :)

Kaurapuuro ei ihan täytä kriteerejä..