keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Mozzarellalasagne



Bolognesekastike:

2 tlk tomaattimurskaa
1 tlk tomaattipyrettä
400 g jauhelihaa
1 tlk herkkusieniä
1 sipuli
oreganoa, basilikaa, suolaa, mustapippuria

Paista jauheliha. Lisää herkkusienet ja tomaattipyre, paista vähän aikaa. Lisää tomaattimurska ja mausta. Anna hautua hetken aikaa.


Valkokastike
1 l maitoa
1 valkosipulinkynsi
voita ja pari ruokalusikallista vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja paista hetken aikaa. Lisää maito (mieluiten kuumana)ja valkosipulinkynsi. Kastikkeen pitäisi jäädä selvästi löysäksi, jotta lasagne levyistä ei jää kuivaksi. Mahdolliset möykyt ja valkosipulin voi myös tasoittaa sauvasekoittimella.

lasagne
lasagnelevyjä
1 annos bolognesekastiketta
1 annos valkokastiketta
300 g mozzarellajuustoa
parmesaaniraastetta


Leikkaa mozzarella kuutioiksi. Laita uunivuoan pohjalle kerros bolognese kastiketta, lisää päälle lasagnelevyistä oma kerros. Tämän jälkeen (voit joko vuorotella valkokastike- ja bolognesekerroksia tai laittaa molempia samaan kerrokseen) lisätään uusi kastikekerros ja taas lasagnelevyjä. Valkokastikkeen päälle laitetaan aina myös mozzarellakuutioita, jotka sulavat sitten lasagnen sekaan.

Peitä vielä viimeinen lasagnelevykerros valkokastikkeella ja mozzarellajuustolla sekä parmesaanilla. Paista 200 asteessa noin. 45-60 minuuttia, kunnes lasagne on kypsää ja juusto pinnalla on sulanut ja saanut väriä.

Ei kommentteja: