maanantai 16. kesäkuuta 2008

Mansikkapavlova

pohja


Pohjaan:
4 munanvalkuaista
3 dl sokeria
2 tl maissijauhoa
1 tl valkoviinietikkaa
pari tippaa vaniljauutetta


Laitetaan uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Munavalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, minkä jälkeen sokeria lisätään ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkataan koko ajan, kunnes kaikki sokeri on taikinavaahdossa ja vaahdon rakenne tuntuu sormien välissä pehmeältä, eikä yhtään rakeiselta (saa vatkata aika pitkään ja hartaasti). Vaahdon sekaan sekoitetaan nostelemalla maissijauhot sekä valkoviinietikka (johon on sekoitettu sekaan vaniljauute). Syntynyt marenkimassa levitetään leivinpaperin päälle pellille, n. 21 cm halkaisijaltaan olevaksi kakkupohjaksi.

Pelti laitetaan uuniin ja lämpötila lasketaan heti 150 asteeseen. Paistetaan n. tunti, otetaan uunista ja annetaan jäähtyä.

Päälle:
rasiallinen mansikoita
kermavaahtoa


Levitetään päälle löysähkö kermavaahto ja mansikat. Syödään pois. :)

valmis!

4 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

mä en oikein koskaan onnistu noissa marengeissa... huoh kun hieno kakku.

Annikki kirjoitti...

Jaa, minä taas en ole ennen tehnyt yhden yhtä marenkiruokaa,

joten saattoihan se olla aloittelijan tuuriakin :)

Pahalapsi kirjoitti...

Ooh, pavlova on kyllä yksi parhaista jälkkäreistä.. Kevyttä ja hyvää!
Tosi kiva blogi siulla, rakastan tuota yläpalkkia sienten kuvilla ^^

aNNa kirjoitti...

Satunnainen kulkija löysi ihania ohjeita :) Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!!