keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Pikamunkit


5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Kypsentämiseen: öljyä

Pinnalle: sokeria


Sekoitetaan ensin kuivat aineet keskenään, ja lisätään sitten munat, maito ja sulatettu voi. Öljyä kuumennetaan kattilassa n. 180 asteiseksi, jos ei ole lämpömittaria (niin kuin minulla ei ole) öljyn kuumuutta voi testata vaalean leivän palalla tai pudottamalla pieni nokare taikinaa kokeeksi kattilaan. Testipalan pitäisi paistua kullanruskeaksi n. minuutissa.

Kun öljy on kuumaa, taikinaa nostellaan ruokalusikalla nokareina paistumaan ja käännellään tarvittaessa. Munkit ovat kypsiä parissa minuutissa ja kun ne ovat kypsänruskeita, ne nostetaan talouspaperille hieman jäähtymään ja pyöritellään sitten sokerissa.

Minusta pikamunkit ovat ihanampia kuin oikeat munkit: pieniä ja hassunmuotoisia ja nopeammat valmistaa.

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Munkit ovat herkkua! Oletko koskaan kokeillut kieritellä munkkeja sokerin ja kookoshiutaleiden sekoistuksessa? Toimii, jos tykkää kookoksesta.

Tule mukaan kokkauspolkkaavaan porukan leikkimieliseen ruokahaasteeseen, lokakuun teemana on suklaa.

Ihania ovat nuo sinun hymyävät sienesi :-)

Annikki kirjoitti...

Hei!

Kookos onkin minun kaikkien aikojen suurin inhokki :D Mutta ehkä vanhemmiten totun siihen. Tähän mennessä olen tottunut tomaattiin ja rakuunaan.

Unknown kirjoitti...

kuulostaa herkullisilta :) montako munkkia ohjeesta tulee?