lauantai 13. lokakuuta 2007

Kolmen suklaan browniet



Vanhemmassa Kotivinkissä olemaan Fazerin mainos, jossa tämä resepti oli. Ohje löytyy myös Fazermakeisten sivuilta, kohdasta "suklainen keittiö" (suora linkki).

Kolmen suklaan browniet
(n. 32 palaa)

Todellisen suklaanrakastajan unelma, jonka myös aloittelija pystyy leipomaan. Muista ettet ylikypsennä leivonnaista. Sisältä hieman kosteat ja pinnalta rapeat leivokset muuttuvat vieläkin paremmiksi, kun tarjoilet ne tuoreiden vadelmien ja kermavaahdon kanssa.

200 g voita tai margariinia
200 g Fazer Premium 70% leivontasuklaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazer Ögon Cacao -kaakaojauhe
50 g Fazerin Valkoinen leivontasuklaa
50 g Fazerin Vaalea leivontasuklaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria

Sulata paloiteltu Premium-suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita kunnes seos on tasaista. Vuoraa kulmikas, halkaisijaltaan 20 cm:n vuoka leivinpaperilla. Paloittele Valkoinen ja Vaalea leivontasuklaa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahdon sekaan. Kääntele sekaisin varovaisesti. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän. Kääntele sekaan lopuksi paloitellut suklaat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa puoli tuntia. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan ja kumoa pöydälle. Leikkaa kakku ensin neljään osaan. Leikkaa sitten nämä palat vielä neljäksi ruuduksi. Leikkaa lopuksi nämä ruudut vielä poikittain kolmioiksi. Brownie-leivokset säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa viikon.


Kokeiltu ja moneen otteeseen täydelliseksi todettu resepti. Kuoresta tulee upea! Saati sitten sisällyksestä.

Minä korvaan tosin useimmiten valkosuklaan saksanpähkinällä (sopivan karkeana murskeena), koska minusta brownie ei ole kunnon brownie ilman pähkinää.


--

Lähteet: Kotivinkki, Fazer

1 kommentti:

Mikko kirjoitti...

Todella herkulliselta kuulostava resepti. Onnea haasteeseen!