- lihapullataikinaa
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 prk tomaattipyrettä
- 1 dl vettä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- basilikaa, oreganoa, suolaa ja mustapippuria sekä sokeria
- ruokakermaa loraus (ei isoa)
Paista normaalia isommat - oikein mammakokoiset - lihapullat (ei tarvitse kypsentää, ruskistus riittää), ja laita syrjään. Freesaa sipuli ja valkosipuli, lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi. Keittele hiljalleen kypsäksi n. 20-25 minuuttia, mausta yrteillä ja muilla tarvittavilla, kunnes maistuu (hyvältä, sokeri taittaa tomaatin hapokkuutta/karvautta), lisää lihapullat, keittele ainakin kunnes lihapullat ovat kypsiä, lisää kermaa vähän ja tarjoile spagetin kanssa.
Ja ruokailija kiittää. ja tyhjentää kattilan. ja viimeisistä muruista pitää jo tapella.
(Ruokatoimitus pahoittelee paskaa kuvaa, vaan kun kamerasta loppui akku ja täytyi turvautua kännykkään.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti