Viileiden iltojen lämmin lohtu, ruoka kuin pehmeä viltti.
(n. 4 hengelle)
500 g katkarapuja
1 pss pakastemaissia
muutama peruna, vaikka 3 kpl
1 purjo (vain valkoinen osa varresta)
2 valkosipulin kynttä
7,5 dl kala- tai kanalientä
3,5 dl maitoa
2,5 dl ruokakermaa
1 rkl oliiviöljyä
cayennepippuria
tuoretta persiljaa
Pilko perunat n. 1,5 cm kuutioiksi. Viipaloi purjon valkoinen osa hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää purjoviipaleet, kuullota n. 5 minuuttia, kunnes purjo on pehmeää ja hennosti kullanruskeaa. Lisää valkosipuli ja hetikohta maissit, perunakuutiot, kanaliemi ja maito.
Kiehauta ja anna sen jälkeen hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes peruna on kypsynyt. Ota kansi pois ja keitä kasaan n. 10 minuuttia. Ota nyt noin puolet keitosta erilleen (esim. kulhoon) ja soseuta loput sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada syrjäänlaitettu keitonpuolikas takaisin ja lisää katkaravut, kerma ja 2 rkl silputtua persiljaa. Mausta cayennepippurilla ja suolalla ja koristele persiljasilpulla.
Tarjoa tuoreen patongin kanssa.
--
Lähde: Bowl Food
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti