torstai 20. syyskuuta 2007

Chili-naudanliharaamen

Raamen on hyvää!

Nuudelit on piilossa lisäkkeiden alla. Ohje sopii pienestä askartelusta tykkääville nyylääjille.



150 g pavunituja
250g nuudeleita
350 g naudan ulkofileetä 2 cm:n paksuisena palana
hieman kasvisöljyä
teriyaki-kastiketta
1 l kasvislientä (ohje alla)
2 rkl chili-raamenkastiketta (ohje alla)
4 puhdistettua ja viipaloitua kevätsipulia
1 punainen chili puhdistettuna, siemenet poistettuna ja pitkittäin viipaloituna
½ punasipuli kuorittuna ja hyvin ohueksi viipaloituna
1 limetti neljään osaan lohkottuna
6 oksaa tuoretta korianteria


Ryöppää pavunituja runsaassa kiehuvassa vedessä 10 sekunnin ajan. Valuta idut ja virkistä ne juoksevan kylmän veden alla. Ota itujen keitinvesi talteen ja keitä nuudeleita siinä n. 2-3 minuuttia, valuta nuudelit ja jäähdytä ne juoksevan veden alla.

Kuumenna parila- tai paistinpannua keskilämmöllä 1-2 minuutin ajan, kunnes pannu on miltei savuavan kuuma. Hiero naudanlihaan kevyesti öljyä ja kypsennä molemmilta puolilta 2 minuuttia, kunnes liha on puolikypsää. Ota liha pannulta ja sivele pintaan teriyaki-kastiketta, kääri folioon ja laita sivuun 3-4 minuutiksi odottamaan. Leikkaa liha viistoiksi paloiksi.

Jaa nuudelit kahteen kulhoon. Kuumenna liemi, sekoita joukkoon chili-raamenkastike ja kauho liemi nuudeleiden päälle (n. 5-6 dl per kulho). Asettele päällimmäiseksi lihaviipaleet, pavunidut, kevätsipuli, chili, punasipuli, kaksi limettilohkoa ja korianterin oksat.

--

Kasvisliemi:

2 kasvisliemikuutiota, 2 kiinankaalia, 2 karkeasti paloiteltua porkkanaa, muutama oksa sileälehtistä persiljaa, n. 2 litraa vettä.

Laita kaikki ainekset ja vesi suureen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä 10-15 minuuttia. Siivilöi liemi ja mausta kasvisliemimausteella (2 tl suolaa, 2 tl sokeria, valkopippuria)

Chili-raamenkastike
:

2 tl sokeria, 2 rkl viinietikkaa, 3 rkl valmiina myytävää makeaa chilikastiketta, 5 rkl kalakastiketta (nam pla)

Yhdistä sokeri ja viinietikka pienessä kattilassa ja keitä seosta alhaisella lämmöllä, kunnes sokeri on liuennut etikkaan. Anna jäähtyä. Lisää chili- ja kalakastike.


Ja taas näytetään kulholle syömäpuikkoa, liemi hörpitään joko lusikalla tai kulhon reunasta.



Valistuneita vihjeitä:

Ruuasta saa yksinkertaisemman ja nopeamman tehdä lisäämällä chili-raamenkastikkeen ainekset suoraan kasvisliemeen ilman välivaiheita (siinähän ne sokerit liukenee ja maut tasaantuu jokatapauksessa) ja jättämällä pois tuoreen chilin, limetin ja korianterin - se on loistavaa ilmankin. Kevätsipulin tilalla voi aina käyttää ohutta purjoa, kun meillä tuo kevätsipuli tuppaa monesti olemaan harvinainen sesonkituote.

--
Lähde: Wagamama -keittokirja (sis. aivan erinomaisia reseptejä, Annikki suosittelee)

Ei kommentteja: