8 dl kasvis- tai kanalientä
4 rkl oliiviöljyä
2 kpl salottisipulia kuutioituna
0,5 kg tatteja kuutioituna
3 dl risottoriisiä
4 rkl voita
1,5 dl raastettua parmesaania
suolaa ja pippuria
(kermavaahtoa)
Kiehauta kasvisliemi ja ota pois liedeltä. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulikuutiot ja kuullota noin viisi minuuttia. Lisää tattikuutiot ja kuullota seosta vielä hetki. Kaada mukaan riisi ja sekoittele noin minuutti. Ala lisäillä lientä noin desilitra kerrallaan. Jatka sekoittamista ja lisää nestettä sitä mukaa kuin edellinen satsi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty. Kun riisi on kypsää, ota kattila pois liedeltä ja sekoita voi riisin joukkoon. Lisää lopuksi parmesaani ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Silläkin uhalla, että italialaiset tuohtuvat, voit lisätä risoton sekaan hieman vaahdotettua kermaa ennen tarjoamista. Säästä osa tateista, viipaloi ja paista koristeeksi risoton päälle.
Mies sanoi, että risotto tuli makuvertailussa kaikkien aikojen kakkoseksi heti ankkaraamenin (postaan senkin lähiaikoina) jälkeen. Ajatella, jos käytössä olisi ollut herkkutartteja ja tryffeliöljyä..
--
Lähde: Hans Välimäki, Gastronomie-lehti
4 kommenttia:
Voi että näyttää ihanalle :) Sulla on tosi kivoja ohjeita, kuten kirjoituksiakin
tänks juu :)
Vaimo ei syö sieniä, edes pienellä pakolla. Loppukesästä käytin loput sienet pakastimesta sienipiiraaseen. Söi se siitä pari palaa kun oli kova nälkä enkä muuta tarjonnut:) Onnistuisikohan sama tästä sun risotosta;)
jotkut vastustavat sieniä, se on kamala kohtalo, ja otan osaa.
Toisaalta silloin saa syödä kaikki ihanat sienet itse! :)
Lähetä kommentti